professionelt kursus med output i folio til tablets (ipad) fra adobe indesign

FOLIO er InDesigns gamle format til distribution af interaktivt design til iPad (og evt. Android), som Adobe kalder for Digital Publishing Suite (eller forhåndværende DPS). Med den gamle DPS løsning (InDesign CS6, CC og CC-2014), kan du på imponerende vis få dit budskab op på skærmen på en mobil enhed – inkl. forskellige interaktive elementer.

Kurset er for dig der er nysgerrig eller skal i gang med at arbejde med DPS og FOLIO. Du får vist hvilke elementer du kan arbejde med, og hvilke der kan give udfordringer. Selv om alt næsten kan lade sig gøre, er du nødt til at vide en hel del om processen. Skal du selv til at udgive via App Store eller Google Play, er der en lang række elementer (og godkendelser), der skal sættes op. Dette får du også et fuldstændigt overblik over.

Få overblikket over hvordan DPS virker, og hvordan dine dokumenter klargøres.

Dette kursus i digital publishing fra InDesign giver dig bundsolid viden om selve formatet og workflowet i en FOLIO-produktion. Vi kommer til at gennemgå enhver tænkelig detalje, og arbejder med interaktivt indhold på den kreative måde. Du får et stort overblik over processen, og er selv hurtigt i gang og i stand til at eksportere velfungerende FOLIO-publikationer.

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Videregående
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Kursusmateriale: InDesign webbook
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

 

Den seneste version af InDesign CC anbefales i dette kursus, idet DPS-løsningen konstant opdateres og løbende fejlrettes.

Husk at der følger gratis support med kurset i seks måneder – eller endda helt op til 12 måneder hvis du booker kurset som et årligt grafisk eftersyn (uden mérpris naturligvis).

Kurset om digital publishings læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner InDesign til digital publicering kan indeholde:

Overblik over FOLIO og DPS

Vi lægger ud med at få et overblik over Digital Publishing Suite (DPS) og formatet FOLIO, så du forstår hvordan formatet virker.

Dissekering af FOLIO-formatet

Det næste vi kigger på er selve FOLIO-formatet, som vi dykker ned i og får en forståelse af. Du guides til en bestemt hierarkisk opdeling af mapper og undermapper, og de respektive filer der medgår i formatet.

Workflowet i DPS-produktion

Her handler det om selve workflowet, om hvordan du opretter en FOLIO og tilføjer artikler til den. Hvad der kræves af komponenter og øvrig opsætning i selve FOLIO gennemgås, så din FOLIO kommer godt fra start.

Opdateringer og vedligeholdelse

Når dine InDesign-dokumenter ændres i forbindelse med en opdatering eller generel vedligeholdelse, er det ikke nok at gemme dokumentet. Det skal også opdateres på selve serveren, og videre på de mobile enheder. Her gennemgår vi det hele!

Distributionsmuligheder

Du lærer om de distributionsmuligheder Adobe tilbyder med deres FOLIO-format. Og afhængig af om du distribuerer til iPad eller Android/Windows, er der en del at sætte sig ind i. Her hjælpes du naturligvis også på rette vej.

Upload til FOLIO-producer

Når du skal lave en app i forbindelse med din FOLIO, skal du uploade til FOLIO-produceren. Herfra er der igen en række komponenter og opsætninger der skal overholdes, før din FOLIO er helt klar.

Godkendelser og certifikater

Denne proces er kompliceret og ikke lige til at overskue, og kræver desuden nogen tid at komme igennem. Du skal på forhånd have skaffet dig et udviklercertifikat, der kræver en godkendelse som kan tage flere dage af få.

Kenn kan naturligvis være behjælpelig med dette som en konsulentydelse mod merpris.

Indsættelse af HTML5 og OAM

Her kigger vi på hvordan HTML og OAM-filer kan indsættes i dine InDesign-dokumenter, så dine færdige FOLIO-filer bliver mere levende og dynamiske – og mulighederne er uendelige. Har du lyst kan vi også kigge på Adobe Edge Animate, der netop kan output’e OAM-filer.

Tilføjelse af interaktive elementer

InDesign har på forhånd en række paneler til rådighed, som kan benyttes i forbindelse med diverse interaktive elementer. Der er faldgruber forbundet med dem, og de bliver også gennemgået.

Overlay elementer

FOLIO kan indlejres med FOLIO-specifikke interaktive elementer. De kaldes overlay elementer, og dem kigger vi på en for en, så du får det bedste overblik.

Skabelonopbygning i DPS-produktion

Ingen skal sidde og være tvivl om noget som helst, og der bliver svaret på alt i løbet af kursusdagen. Naturligvis fyldes dagen også op med en masse tips og tricks, så du efter endt kursus, har fået harddisken fyldt helt op med input. Og har du behov for det, følger der gratis support med kurset. Ja – du læste rigtigt: Gratis support, hvor du kan spørge løs og naturligvis få svar! Det manglede da bare, og derfor er alle mine søde kunder vældig glade …

Indholdsfortegnelser i FOLIO

Indholdsfortegnelser i en FOLIO-fil er helt anderledes end i øvrige digitale udgivelser. Så her ser du hvordan miniaturebilleder kan vises sammen med indgangen (hjælpeteksten) for hver artikel.

Horisontal og vertikale udfordringer

Skal du bruge tid på at designe til både horisontalt som vertikalt design – eller blot vælge ét design? Det er udfordringen, og vi kigger på mulighederne.

META-kodning af FOLIO

Endelig er der en række META-koder der skal sættes ind de rigtige steder, så her lærer du hvor det gøres.

Bestil kurset nu

Dit navn (påkrævet)

Firma

Din e-mail (påkrævet)

Telefon (er rar at have)

 

Vælg dit InDesignkursus:

 

Hvor mange skal på kursus?

 

Skal dit InDesignkursus tilknyttes:

 

Kontakt mig venligst

Hurtigst muligtI løbet af nogle dage
 

Evt. besked vedr. kurset

Antispam-spørgsmål

 

Meget mere end et InDesign kursus

På kurset udleveres et kundelogin, hvor du kan se kursusagendaen og downloade kursusmaterialer i form af øvelser og webbooks. Det er også her du kan følge evt. support, der naturligvis følger med i kursusprisen. Du logger ind og henter – og bliver bedre til at huske det du har lært. Nemt, overskueligt og helt uden merpris! Melder du dig til nyhedsbrevet, får du desuden løbende inspiration, tips og tricks til Adobe InDesign – og vil kunne tilpasse dit layout løbende, så det til enhver tid fremstår professionelt.

Dine forudsætninger: Mine skønne kunder der typisk vælger dette kursus, har i forvejen et godt kendskab til Adobe InDesign og grafisk produktion og også gerne webproduktion. Er du helt blank på FOLIO, tager vi det stille og roligt, så du får præcist den hjælp du har brug for.

Dit udbytte: Efter endt kursus har du et godt overblik over Adobe InDesign’s muligheder med FOLIO, og kan fremstille interaktive dokumenter der kan ses på fx iPad.

Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk guru

Omfattende kursusmateriale: Du og de kollegaer der deltager på kurset modtager et dybdegående kompendium i form af en webbook (krypteret pdf-fil), der er proppet med forklaringer, øvelser, trin-for-trin beskrivelser, grafisk teori og meget andet. Det kan du bruge til at repetere emner, slå nye udfordringer op – og til at vedligeholde det kursus du deltog på. InDesign-bogen er på næsten 600 sider – og den følger naturligvis med helt uden beregning …

Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background